Kia ora

Hej alla följare haha! Jag är inne på min sista dag av år 2018, jag sitter och väntar på kaffe på mott stamcafe, jag har precis avklarat min dagliga promenad. Världens bästa start på denna nyårsafton! Jag fick se denna vackra späckhuggarefamiljen leka längs promenadvägen, jag var tårögd och det var så härligt!
 
 
 
 
 
Daimond har vart iväg på östkusten men sin familj, jag och Annie var där med honom och Lauren förra året vid den här tiden. 
De har fiskat, det är en liten fiskeby de har deras charmiga sommarställe i. Det är även bra jakt runt där om så Herbie fick tag i ett vildsvin, häftigt att Herbie är en sådan familjehund, samtidigt som han är en grym jakthund.
Hör i nya Zeeland jagar man vildsvin på ett gammeldags vis. Man här med sina hundar med sändare på, oftast ett tiotal hundar som letar upp grisarna
 När de funnit dem hoppar de på grisen och distraherar den med att bita i öronen, detta ger högt ljud och jägaren hittar dem genom sändaren. När jägaren är på plats hoppar jägaren på grisens rygg och hugger den med en kniv. Detta låter väldigt grymt men det är så man gör här, detta hade aldrig tillåtits i Sverige. Här är Daimond från dagarna i te kaha. 
 
Han och hans bröder tog med mig ut på jakt förra gången jag var här, då hade vi med deras häst istället för fyrhjuling .
 
Vi var ute på cruise i hans fin bil igår 
 
När han var iväg så var de strålande väder här och Laurens familj tog ut båten
 
Jag hade en 97 årig gäst häromdagen,  hon kunde inte ett ord engelska men hon hade rest jorden runt, femte generationen var på plats. Hon tipsa mig om att börja dricka japansk rom, som heter dom
 
Jag var i Matamata häromdagen, 
Fixade cukroga papper för cruiseship, shoppade, hälsade på Shona och käkade lunch med Christoph  
 
Och träffade alla andra, här är Micheal också ♡ 
 
Allt är så fint, jag har hittat en hemlig väg från berget och runt
Fortfarande massa vackra röda julblommor som blommar
Många människor står och kollar när fartygen kommer in i hamn
Jag fick se regnbågen häromdagen
Och jag blir så camping sugen, man ska ha husvagn ♡
 
Jag har ju glömt att lägga ut, fjärde advent, ljusen tändes av Lauren och Daimond ihop ♡