Södra ön , here we come!

Äntligen var det dags för våra trip till:
Vi körde till Auckland och lämnade av bilen, de tog oss sedan till flygplatsen, vi flög med air newzealand, får säga att de verkligen förtjänar sitt rykte med att vara en v de bästa flygbolagen, silken service! Flygturen gick bra, framme i Christchurch fick vi vänta en stund.

Daimond åkte med och hämtade våran hyrbil medan jag och Lauren gick och käkade lunch,
han som serverade oss gillade min tröja, det sluta med att jag tog av mig den och gav den till honom när vi käkat klart, nu gällde de att göra sig av med lite grejer för min packning är på tok för tung…

Första delen av Christchurch var väldigt fint tyckte vi, vi hamna på en mysig liten gata där vi hitta ett sydamerikanskt ställe för dryck och matstopp. Servicen var katastrof, gästerna bad mig om vatten när jag hämtade vatten till oss tre.
Vi tog en liten roadtrip, upp i bergen och hamnade sedan nere i sumner Beach, där hitta vi en grotta och utforskade lite.
Här kunde man tydligt se hur jordbävningarna förstört många av byggnaderna, likaså i området där vi bodde den natten, det kallades . Vi bodde i ett så kallat hotell den natten, men vi skrattade gott för vi alla var ense om att detta var ett typiskt vandrarhem om ens det, men det var kanon för oss. Jag promernade den kvällen och morgonen där på gick jag och Lauren på långpromenad, vi hittade stranden och piren ut som kallas för

Sedan körde vi in till Christchurch och hyrde varsin el-scooter.
Vi kollade igenom trädgården.
Vi hade en lång biltur denna dagen, den enda natten vi inte fixat boende och det var inte det lättaste, allt var fullbokat. Vi stod i en lång kö på ett hostel med den vackraste utsikten.
Vi hade sån tur att folk som bokat som skulle komma med en buss inte dykt upp så vi fick dela rum med en annan kille. Detta var i och vi lekte backpackers, lagade pasta och spelade monopoly såklart.

 

Morgonen efter vaknade vi upp till den fantastiska turkosa sjö, vi tog en liten roadtrip runt m, hittade denna bi-vanen och svensk som man är tog jag mig i ett dooo i den iskalla sjön, somnade ut till flotten, folk trodde inte sina ögon.
Vi rullade vidare till en ännu turkosare sjö, så himla fint, kan inte fatta att detta är naturligt!
Efter det besökte vi en lax-farm.
Det var lite väl turisktiskt men jag köpte deras egengravade lax , nått som jag saknar.
På vägen stannade vi till i staden cromwell för att handla lite mat, detta skulle va sista stoppet innan te anua, vi hamnade på ett riktig4 smultronställe längs vattnet, bara av en slump körde vi ner och vi alla tre blev helt förälskade i stället, det var så lugnt och fridfullt. Dessa små söta byggnaderna var bevarade och hade idag lite konstutställninngar och butiker.
Lång körninng denna dagen med så vi var tvungna och stanna till vid skylten ”cheesery". Efter att ha jobbat en del med ost så var mina förväntningar höga, inte jätteimponerad men en ost bricka och ett gott glad vin är alltid uppskapttat.
Vi tog en tur runt gibssons winery, det var fint.
Framme i te anua tog vi in på ett hostel, presic vid sjön också, vi myste med gravad lax och annat gott till solnedgången.
Den natten blev min favorit-natt, för daimond fråga om vi inte skulle dra ihop sängarna, jag blev så glad att jag hoppade av lycka.
Te anua är närmsta staden som hade boende innan milford sounds som blev dagen därpås utflykt, vi hade bokat en båttur och det tog oss ca 2 timmar att köra dit, vägen in dit var magiskt!
Tyvärr var det en regnig dag, men det regnar 300 dagar om året där och vill man ha mäktiga Vattenfall så krävs det en del regn.
Regnigt som sagt men mäktiga vattenfall. Vi valde med att Åka med en mindre båt, det var Nice, vi var nog bara 20 personer.
Vi lämnade regnet och körde mot omtalde Queenstown! Tydligen blev jag utsedd till en usel chaufför på kringelikrokvägen dit.
Vi checkade in på bitterfli lodge och gick ut och käka burgare! Daimond träffade av en slump som kusin. Morgonen därpå vandrade jag och Lauren upp på toppen, vi mötte en enda person på vägen upp, amerikanen från båtturen dagen innan, som vi stötte på hela fyra gånger resten av dagarna i Queenstown. Uppe på toppen var en del skolklasser, hemma igen käkade vi frukost på balkongen till denna utsikt innan vi hade en shoppingdag! Vi käkade middag på fat lamb, riktigt god mat! Jag köpte blå mascara.
Nästa dag tog vi alla tre gondolen upp på toppen för att Åka luge, det var jättekul, jag var långsammast. Sen drack vi varm choklad, det kändes som skidsemester.
Samma kväll var det dags för mina dreads att åka av, till sista timmen fick jag totalt in 3950 kr som jag förde över till cancerfonden, tack igen till er som bidrog. Daimond fick äran att klippa av de 84 dreadsen, både han och Lauren fick jämna till de så gott som de gick med den billiga rakapparaten jag hade inhandlat dagen till ära.
Det kändes så konstigt att vakna upp utan hår men så skönt.
Dagen efter tog vi en utflykt till Wanaka.
Vi började med lunch tillsammans med Daimonds faster.
Hon tog oss till ett ytterligare smultronställe, så kallat Dublin bay, helt orört och helt magiskt.
Vi var inte riktigt förberedda på picknick men vi hade lite bilsnacks med oss och faster Bernie hade fixat för fullt, vi delade på två flaskor vin för att hålla upp värmen för det var ganska blåsigt. Men inte hindra det mig från att bada.
Wanaka hade vart hysteriskt den dagen så vi åkte dit efter vår 5 timmars picknick för att se ytterligare en vacker sjö,
Hemvägen stannade vi först till vid behå-stängslet, att skänka en behå för bröstcancerfonden, cool grej tycker jag och verken jag eller Lauren tvekande över att slänga av sig behån.
Tydligen berömda cardrona hotel som numera är en pup blev bästa stopp, ingen av personalen såg oss och jag var ärligt talat för frusen efter ett dopp, behå lös för en kall öl.
Så vi rullade hemåt istället.
Nästa dag tog vi en härlig roadtrip, alltid är det vackra stopp och vyer, överallt.
Vi körde ut mot det så kallade paradiset , vilket det visade sig att det verkligen var.
Vi körde på en vild väg, men inga mindre floder eller grusberg stoppade verken Lauren eller Daimond, jag körde inte längre vid detta laget. Vi hittade vårt spelbord♡
Sen körde vi in mot Daimond lake, jag tyckte det var fantastiskt passande, Vallda-Dannie hade hört att man skulle doppa sin greenstone i en sjö, och runt min hals hänger en greenstone med meningen vänskap som jag fått utav Daimond, så var inte detta med mer än perfekt?! Det var jätte vackert där med och jag ställde mig som en giraff ner i vattnet för att doppa endast min sten.

Jag tog den typiska nya Zeeland vyen för att skicka hem till familjen ♡ Jag älskar när man ser så många får och snö på bergstopparna, medan det är sommar
Vårt sista stopp den dagen var i Glenorchi, vi fikade och jag och Lauren fightades som vanligt när jag försökte betala för en liten fika.
Hon vann och vi promenerade ner till vattnet, där var det bröllopsfotografering på gång, ett tragiskt bröllop, eller hon var jättesur så jag tog ingen bild. Detta är ett känt stopp för turisterna med tydligen..

Nästa dag åkte vi och gjorde lite ärenden, så som shopping, frisör:
Jag fick jämna till min frilla och här har vi resultatet.
Jag hittade detta passande stället till er som känner till mina framtida businessplaner..
Vår sista kväll gick vi ut på stan, vi hittade en man som tecknade oss, perfekt! Det är nånting vi alltid velat göra, här har ni resultatet.
Solnedgången var fin vår sista kväll i Queenstown,
Vi käkade middag på en skaldjursrestaurang, det var smarrigt. Sen gick vi till casinot :D
Vi flög ut vid lunch tid dagen därpå, Lauren var snäll och skjutsade en otrevlig man till Sjukhuset innnan. Tyvärr var inte bemötandet det absolut roligaste nån stans på södra ön, men andra sidan var det mest turister men kan nu förstå varför, otroligt vackra miljöer! Men vi alla tre var nöjda och glada över att flyga tillbaka till varma norra ön.

På Aucklands flygplats fick vi skjuts av den roligaste mauri damen nånsin, hon var så rejäl och manlig och hade den roligaste attityden.
Vi stannade till i Matamata på vägen hem, kollade till hostellet, Lauren tog sin bil för att hämta upp Herbie ♡
Hemma i the mount hos Laurens mamma och pappa hade Ange lagat hennes berömda filodeg med kyckling, spenat, tranbär och blåmågeöost tillsammans med goda sallader.
Hon och jag promenerade upp the mount morgonen efter och resten av dagen spenderade jag på att packa väska och fixa det sista för Hong Kong. Jag tog en timma på stranden.
Detta var även Laurens 27e födelsedag, hon var tvungen att jobba, men vi väntade med tårta när hon kom hem 
Vi spelade monopoly i sängen och morgonen efter sa jag hejdå till alla och jag åkte med Lauren till Matamata, där svenska Victor väntade på mig. De var värst att säga hejdå till Lauren, även jobbigt när vi svängde förbi Ata's jobb på vägen.. Jag är jätteglad för att Victor körde mig till flygplatsen, han är så bra. Vi stannade till och käkade på vägen 
Jag shoppade en hoodie och gick på planet mot Hong Kong! Och lämnade nya Zeeland…